Hoewel er op Internet een flink aantal Engelstalige fora te vinden waren waar twijfelende Jehovah's Getuigen hun ei kwijt konden, merkte ik dat er ook behoefte was aan een soortgelijk Nederlandstalig forum. Daarom heb ik dit forum eind 2004 opgericht onder de naam Paradise Café. Een, zeker in het begin, redelijk bezocht forum met veel mooie conversaties tussen twijfelende broeders en zusters. Natuurlijk ook de mindere perioden naarmate de tijd vorderde, zowel qua bezoekersaantallen als qua sfeer. Waarbij er zelfs in de meest turbulente tijden toch een horend oor was voor nieuwe leden die hun vaak schrijnende persoonlijke verhalen op het forum durfden te uiten. De mooiste herinneringen heb ik aan mensen die zich uit zichzelf lieten uitschrijven uit het forum, omdat er in hun persoonlijke leven geen plaats meer was voor discussies over het Wachttorengenootschap of Jehovah's Getuigen. Zij hadden zich werkelijk vrijgemaakt en zijn doorgegaan met leven. Met enige weemoed heb ik eind 2015 besloten Paradise Café te sluiten, maar de leden beloofd dat het forum-archief bereikbaar zal blijven.

Het forum-archief is bereikbaar via onderstaande afbeelding. Personen die lid waren van Paradise Café ten tijde van de sluiting ervan hebben met hun persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord toegang tot alle discussies op het forum. Personen die géén lid waren van Paradise Café ten tijde van de sluiting ervan hebben alleen toegang tot de discussies die voorheen ook op het openbare gedeelte van het forum stonden, het zogenoemde Openbare Terras. In verband met privacy van de voormalige leden van Paradise Café is het niet mogelijk een gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen; er worden geen nieuwe leden meer toegelaten. Ten overvloede: het betreft een 'alleen-lezen' forum, er kunnen geen nieuwe berichten worden geplaatst.

Aan de website jehovahs-getuigen.nl heeft vrijwel al de tijd dat hij bestaan heeft een gastenboek gehangen. Eind 2008, begin 2009 begonnen er een aantal personen in het gastenboek berichten te plaatsen waaruit allerlei discussies ontstonden. Omdat ik vond dat dat niet paste in een gastenboek heb ik in een opwelling een openbaar forum opgezet waar, in tegenstelling tot Paradise Café, ook gasten berichten konden plaatsen. Daar kon gereageerd worden op berichten uit het gastenboek en kon erover gediscussieerd worden als men dat wenste. Ik heb erover getwijfeld of ik het archief ervan weer beschikbaar zou stellen op de vernieuwde website. Voor nu heb ik toch besloten dat te doen. Mijns inziens geven veel berichten wel wat inzicht in de persoonlijke denkwijze van zowel Jehovah's Getuigen als ex-Jehovah's Getuigen. Klik op de afbeelding hieronder voor toegang tot het forum.